Par condicio

Oletetaan että olis paikallisvaalit. Sitten sattuis että Helsingin vaalipiirissä hallituspuolueen toimihenkilön pitäisi viedä päivänä X ennen kello kahtatoista rekisteriin ehdokkaitten nimet, mutta sille tulis just ennen keskipäivää kauhee nälkä ja se menis syömään sämpylän, ja se ei ehtis viedä nimiä ajoissa. No sitten hallituspuolueen ehdokas jäis niinku virallisesti vaaleista pois! Ja sitten vielä tapahtuis, että Turussa saman puolueen ehdokaslistoissa olis jotain häikkää ja nekään ei sais lain mukaan osallistua. Niin sittenhän pääministeri hermostuis ja sanois että tuomarit on idiootteja ja että lait estää demokratiaa!
No sitten vielä olis se sellainen laki että telkkarissa ei sais olla liian puolueellinen, vaan että kaikkia puolueita pitäis vaalien alla kohdella tasavertasesti. No sitten yht'äkkiä se tarkoittaiski sitä, että ei ainoastaan vaalikeskusteluissa vaan ihan joka ikisessä vähänkään poliittiselta haiskahtavalta keskusteluohjelmassa pitäis olla yhtä monta minuuttia ihan jokaisen puolueen ihan jokaiselle edustajalle; no sehän olis ihan älytöntä ja mahdotonta ja niin YLE päättäis ettei sitten lähetetä mitään keskusteluohjelmia (ei siis ainakaan niitä suosittuja) niin ei sitten rikota sääntöjä. Mutta toimittajat tietysti sitten hermostuu ja alkaa keksiä kiertoteitä, nettiohjelmia ja ties mitä satelliittikanavia joissa lähettää keskusteluja.
Ja sitten Oulun rikospoliisi alkaakin tutkia uhkailutapausta, jossa pääministeri olis soittanut ajankohtaisen kakkosen toimittajalle että nyt turpa kiinni tai tulee YLE:stä lähdöt, ja pääministeri hermostuis että on se nyt kumma kun ei saa enää puhelimessa mitään sanoa, vaikka on pääministeri. Ja sanois että nyt me ollaan kyllä kaikki kohta eduskuntatalon edessä mieltä osottamassa näitä tuomareita ja toimittajia vastaan ja sitten järjestääkin muitten hallituspuolueitten kanssa mielenosoituspäivän.

Olis aika hassua ja uskomatonta. Suomessa ei kyllä tuota vois tapahtua. Jossain muualla kyllä.

6 kommenttia:

Ruostevilla kirjoitti...

Ja sitten sen pääministerin mukaan siihen mielenosoitukseen osallistui MILJOONA ihmistä, vaikka viralliset tahot puhuu 130.000:sta. Vaikka paljon se on sekin - montakohan bussillista oli kuskattu väkeä paikalle? Hauska juttu, jos se ei olis totta...

Sari kirjoitti...

Nääh, tottakai siellä oli miljoona ihmistä!
Kyllä se on kumma kun aina jotkut ihmeen viralliset tahot sabotoi totuutta...
Kyllä tosiaankin naurattais jos ei itkettäis.

Anonyymi kirjoitti...

Älä, ihan totta, missä banaanivaltiossa tällaista tapahtuu? ;)

Ripsa kirjoitti...

Mitä hittoa siellä Italiassa on nyt tekeillä? Aina joutuu olemaan sydän syrjällään kun siellä etelässä teutaroidaan.

Selittäkää, pliis!

Leonoora kirjoitti...

Sari

Ettei vain Ranskaa matkittaisi näissä vaaleissa?!

Ripsa kirjoitti...

Törmäsin tosi ällistyttävään juttuun kun löysin linkin tälle sivulle:
http://www.newyorker.com/talk/2010/04/05/100405ta_talk_thurman

Mutta hyvä on, että Roth & Co teki kotityönsä ja sai oikaistuksi Italian lehdissä pyörivät perättömät väitteet.

Mitä tästä opimme? On aina tsekattava, ja tsekattava uudestaan. Toisaalta tässä mietin kyllä journalismin surkeata tilaa. Ihmiset olisivat ansainneet parempaa.

Pahinta taitaa olla että ihmiset eivät tiedä paremmasta.