Ei tullut pashaa


Vaalit vaativat ehkä kommentin. Kuinkas sitten kävikään?

Oikeistokeskusta voitti. Torinon kaupungissa olisi voittanut vasemmisto, mutta läänin herruuden vei Pohjoisen Liitto. Rooman kaupungissa olisi voittanut radikaali, erittäin arvostettava poliitikko Emma Bonino, mutta Lazion lääni äänesti Berlusconin kristillistä ehdokasta. On jotenkin peri-italialaista, että vasemmisto-oikeisto suhteet vaihtelevat noin: kaupungissa äänestetään vasemmistoa, koko läänissä oikeistoa.

Niin Vapauden puolueella kuin Demokraattisella puolueellakin on joka tapauksessa totuuden hetki: äänimäärän säilyminen ei ole voitto. Ne, jotka jättivät äänestämättä, olivat pikemminkin politiikkoihin tyytymättömiä kuin nukkuvia. Luulen että tyytymättömät ovat se joukko, jotka vaalit tulevaisuudessa ratkaisevat. Siitä oli merkki Beppe Grillon täysin valtamediassa näkymättömällä "puolueellaan" hankkima varsin merkittävä äänimäärä. Ruohonjuuritason politiikka on sekä hänen että äärioikeistolaisen Pohjoisen Liiton vahvuus. Siinä on ammattipolitiikoilla purtavaa.

Kevät tuli, ja pääsiäinen.
Lasagnesta tuli meidän pääsiäisruoka; mies sen päätti. Huomenna syödään sitten kevyttä kanaa.
Meinasin tehdä jotain perinteistä jälkkäriä, mutta lopulta pasha vääntyi persikka-ricotta mössöksi, jolla ei ole pashan kanssa paljonkaan yhteistä.

Iloista pääsiäistä, kaikesta huolimatta.

2 kommenttia:

Ariela kirjoitti...

Hyvää pääsiäistä sinnekkin (:

Ripsa kirjoitti...

Jo toinen pääsiäispäivä, enkä ole ehtinyt kuin lukea ja kirjoittaa. Blogistaniin on häthätää tullut vilkaistuksi.

Kun lehteä ei ilmesty, niin en ole tullut edes katsoneeksi miten teillä vaaleissa kävi. Se taisi olla telkussa että tilanne säilyi ennallaan.

Ihmettelen suuresti että Emma Bonino ei tullut valituksi. Olen kuullut sen naisen puhuvan ja se on kunnon ihminen.

Mutta niinhän täälläkin on, Suomessa, että maaseutu on kokoomuksen ja keskustan, mutta lähinnä keskustan, kaupungit taas demareiden ja kokoomuksen ja RKP:n, lukuunottamatta tietysti tätä meidän aluetta, jos RKP on vissiin johdossa myös maalla ja ainakin toisena kaupungeissakin.

Myönnän syntini: en juuri seuraa kyllä politiikkaa täälläkään, paitsi ennen vaaleja, jossa kierrän kysymässä inhottavia kysymyksiä vaalitilaisuuksissa. Tosin semmoinen kiertely alkaa olla aika turhanaikaista, niin selvästi kandidaatit valehtelevat.

Sitten ruikutetaan että nuoriso ei ole kiinnostunut. Ehkä nuorisolla on vielä selkärankaa?