Mörkö se lähti

Chilen kaivosmiesten kapselikyytià seurasi suorana làhetyksenà mualiman paljon porukkaa, ympàri mualimoo-paitsis Italiassa. Tai siis kyllà jokunen katsoja saattoi puolihuolimattomasti vilkaista kun mario loikkelehti riemusta, pitkàstà maanalaisesta vankeudestaan vapautuneena.

Italiassa seurattiin mediaoikeudenkàyntià. (Se oikea ei ole vielà alkanut) 15-vuotias tyttò katosi elokuussa ja pari-kolme viikkoa sitten tytòn kànnykàn lòysi setà, jonka kodin kautta tyttò oli rantsulle silloin elokuussa menossa. Lòytò heràtti oikeutetusti epàilystà, ja pian mies tunnustikin murhanneensa tytòn kuristamalla ja piilottaneensa ruumiin maatilansa maille kaivoon. Jo tàmà versio tarinasta toisi luultavasti intohimoista kiinnostusta tarinaan, mutta setà, mòròksi ristitty, muuttikin todistustaan ja vàitti tyttàrensà(siis tytòn serkun ja làheisimmàn ystàvàn) osallistuneen tekoon. Eikò olekin ihanan karmaisevaa? Kun soppaan lisàtààn insestià, 24/7 televisiolàhetys ja pikkukaupungin pienet piirit on soppa tulollaan. Ja tàtà soppaa on nyt sitten hàmmennetty viikkotolkulla eikà loppua này.

Tiedotusvàlineet eivàt olisi tiedotusvàlineità elleivàt ne seuraisi jokaista yksityiskohtaa erikoisasiantuntijalaumoin. Ja jos rikoksen yksityiskohdista ei riità juttua, voidaan pàivitellà sità, kuinka tiedotusvàlineet nyt ovat ihan kamalia kun ne kertovat koko ajan kaikki yksityiskohdat ja missà menee raja ja hui kuinka ihmisetkin ovat kamalia ja menevàt ottamaan kànnykàllà kuvia murhapaikasta ja tunkevat televisiokameroitten eteen asettuneitten toimittajien taakse pàllistelemààn.

Jokaisen pitàà pààstà sanomaan ettà kyseessà on "reality" tai "soap", ja ettà kyllà tàmà nykyajan televisio on sitten...niin mità? Se yhteinen piirre chilelàisten kaivosmiesten ja murhatun tyttòparan tarinoissa on, ettà ne kiinnostavat yleisòà siksi, ettà ne ovat Tarinoita. Toisella on happy end, toinen muistuttaa kreikkalaista tragediaa.
Olevinaan oikea "reality", Grande Fratello, alkoi sekin, mutta se ei vedà vertoja todellisuudelle. Todellisessa maailmassa tapetaan ihmisià ja jààdààn kaivokseen kuukausiksi, Big Brother:in kekkuloivat kilpailijat saattavat enintààn vàhàn nuhjuta peittojen alla.

Lainaan jonkun viisaan lausahdusta: Kunpa Sarah Scazzin murhaaja olisikin Berlusconi; ainakin lopettaisivat jutusta puhumisen telkkarissa.

2 kommenttia:

Arkitehti kirjoitti...

No mun pitää tunnustaa että katsottiin Porta a Porta, ja todettiin että veriteko ylittää merkittävän mediakynnyksen silloin kun RAI:n pajalla sen tapahtumapaikasta väännetään pienoismalli :O

Että pitäisikö tuota nyt kauhistella, vai kauhistella kauhistelijoita? Serkukset ovat päässeet jopa aamukahvilakeskusteluumme, kun aihetta ei tosiaankaan pääse pakoon edes telkkaria sammuttamalla, sen verran naapurikaupungin tapahtumat ovat paikallisessa lehdistössä tapetilla.

Ripsa kirjoitti...

Täällä katoaa nuoria flikkoja vähän väliä, mutta ovat yleensä olleet vain omilla teillään.

Tuliko teille uusi kissa? Ehkä ei. Olisit varmaan pannut siitä kuvan.