Vaalit vaan ei ehdokkaita

Uutiset:
Tarkoitus olisi järjestää vaalit, jotta voitaisiin vaihtaa virkamieshallitus poliittiseen. Ongelmallista on vain se, että kaksipuoluejärjestelmässä on vain kaksi puoluetta, joiden voi realistisesti olettaa muodostavan hallituksen.
Toinen puolueista on Berlusconin koalitio, jonka poliitikot ovat jatkuvasti kaikenlaisten lahjus- ja ääntenostoskandaalien pyörteissä.
Toinen puolueista on viitisen vuotta sitten perustettu demokraattinen puolue, jonka esivaaliin osallistuu vahvana ehdokkaana Firenzen pormestari Matteo Renzi, jota kuunnellessa tulee mieleen nuori versio Berlusconista. 
Kaiken lisäksi kukaan, missään puolueessa, ei ole vielä ehdottanut uskottavaa vaihtoehtoa nykyisen hallituksen kuristuspolitiikalle. Mitä aiotaan tehdä jotta saadaan maa taas nousuun?

Sää:

Kesän aikana etelästä tulleet kuumuusaallot oli nimetty sympaattisesti vaikkapa Caronte (Kharon), Scipione tai Minosse (Minos); nyt syksyllä pohjolasta tulevat matalapaineet ja niiden tuomat sadealueet ovat vain numeroita. Numero neljä on menossa. Tai siis tulossa.

3 kommenttia:

Arkitehti kirjoitti...

Itse en usko italialialaiseen kaksipuoluejärjestelmään, jossa koaliitioiden nimet ovat keskustavasemmisto ja keskustaoikeisto.

Renzi muistuttaa nuorta Berlusconia; Grillon urotyöt muistuttavat Putinin vastaavia; Bersania voisin äänestää jos vastapalvelukseksi saan tankin täyteen ja Vendolaa että saisin hänet pois aluekuvernöörin paikalta. Vaikkei se aiempi sen parempi ollut, anzi.

Sari kirjoitti...

Sasse.
Hetken saattoi uskoa että grillolaisessa politiikanteossa oli vaihtoehto perinteisille puolueille, mutta nyt näyttää siltä, että Grillon ego alkaa haitata koko liikettä.

Tässä eräänä päivänä kuulin jonkun jopa haikailevan Prodin perään; niin on huonosti asiat. (Juontajaltakin pääsi puhelimessa Prodin nimen lausuneelle naiselle "addirittura!")

Sari kirjoitti...

Siis radiossa, jäi tuosta välistä.