Hidas elämä

Teen uudenvuodenlupauksen:
aion elää hitaasti.

En tiedä osaanko oikeastaan määritellä sanoin, mitä tarkoitan, mutta yritetään:


- Aion rauhassa kuunnella kokonaisia albumeja
- Aion rauhassa lukea kirjoja, vaikka ne olisivatkin jo menneen vuoden bestsellereitä
- Aion laittaa ja syödä voileipäkakkua, lihamakaronilaatikkoa tai muita epätrendikkäitä ruokia jos siltä tuntuu
- Aion harrastaa hyötyliikuntaa järjestettyjen liikuntasessioiden sijaan: kassien kantoa neljänteen kerrokseen kahvakuulien sijaan,  siivoamista musiikin tahdissa zumban sijaan jne. jne.
- Aion jutella ihmisten kanssa kaikessa rauhassa, vaikka se merkitsisi, että en ehdi olla yhteydessä kaikkiin tuttuihin koko ajan
- Aion tehdä kivoja juttuja miettimättä millaisia muistojälkiä niistä voisi jättää verkkomaailmaan; oikeita aivomuistikuvia enemmän, verkkomuistikuvia vähemmän
- Aion keskittyä siihen mitä olen tekemässä juuri nyt

- Enkä aio päivittäin julkaista ajatuksiani ja tekojani missään mediassa, vaikka siihen olisikin mahdollisuus
Viime vuoden lopulla olin jo aika hyvässä vauhdissa, katsotaan miten hitaaksi ehdin tänä vuonna!

2 kommenttia:

Kolehmainen kirjoitti...

Hyvän listan sait aikaan näistä jarrutuksista. Itse olen niin hajanainen tai kärsimätön, etten pystyisi koko listaa elämään läpi. Mutta tuo keskittyminen siihen mitä tekee, sen aion painaa visusti mieleen ja yritän myös toteuttaa. Hyvin usein käy niin, että aloitan jotakin, sitten mieleen tulee muita ajatuksia, ja vielä lisää muita ja kohta koko projekti on vain unohtunut muistikirjan sivu tai mitä milloinkin. Nytkin silmiini paistaa keltainen muistilappu, johon kirjoitin muistiinpanon rabbi Moses Hessistä.
Voi Hesekiel sentään - se on pantava oikealle paikalleen juuri nyt, muuten ei Rheinishe Zeitungin varhaisvaiheen kuvaamisesta tule mitään. Nähdään!

Sari kirjoitti...

Täytyy sanoa, että aika erikoisia muistilappuja.
Itse en käytä muistilappuja, vaikka pitäisi. Onneksi on hyvämuistisia lähimmäisiä sekä töissä että kotona. Ja tehokas virtuaalikalenteri, että ainakin olen oikeassa paikassa oikeaan aikaan.