Viimeinen maan asukas*

Uutisissa sanotaan, että keltaiset sivut (Pagine Gialle) on katoamassa. En olisi tiennyt että ne on vielä olemassa paperikopiona, ellen olisi vähän aikaa sitten mainospostille osoitetusta ulkolaatikosta sitä äkännyt.
Toinen uutinen on, että Istat (kansallinen tilastokeskus) ottaa kulutusmittariin mukaan älypuhelimet. Niinpä tästä lähtien siis niidenkin hinnat kertovat inflaatiosta. Luulin että ne olivat jo mukana.

Pari päivää sitten katsoin italialaisen elokuvan *L'ultimo terrestre Se on kaurismäkeläinen kertomus bingossa tarjoilevasta miehestä niihin aikoihin, kun marsilaiset(tai ylipäänsä alienit) vihdoinkin tulevat vierailulle. Kaurismäkeläisen elokuvasta tekee minimalistisuus niin ohjauksessa kuin valokuvauksessa. Huumorikin on kovin kalvakkaa mutta älykästä. En nyt jaksa siitä kuumeisena enempää kirjoittaa, mutta katsokaa traileri linkistä; eikö ole ihan kaurismäkeläinen tuo pääosan esittäjä?
Pidin elokuvasta, vaikka sitä katsoessa olikin jotenkin epätodellinen olo. Alien kasvimaalla tuntui ihan luonnolliselta. Ehkä flunssakuumeella oli osuutta asiaan.

Aivan yhtä epätodellinen olo tosin tulee noita uutisia katsoessa:Berlusconi on vakuuttunut voitostaan.
Vaalit tulee.
Niistä myöhemmin.

Ei kommentteja: