Naisia työssä

Kuulin tänään, että ukrainalainen Lana, josta kerroin aiemmin, lähtee sunnuntaina vihdoin takaisin Ukrainaan. Tarkoituksena on hakea hyvää vauhtia ikävästä välikohtauksesta toipuva poika Italiaan. Kuulostaa hyvältä.

Todella monet ukrainalaiset, valkovenäläiset, romanialaiset jne. jne. naiset jättävät perheensä ja tulevat siivoojiksi tai vanhusten kodinhoitajiksi Italiaan. En tiedä millaista on asua vieraan ihmisen kodissa, huolehtia dementoituneesta vanhuksesta, joka puhuu itselle vierasta kieltä ja nähdä omaa perhettään vain pari kertaa vuodessa. En usko sen olevan kovin helppoa.

Nuoremmat naiset ovat usein tienvarressa elantoaan hankkimassa, helppoa ei sekään taida olla. Nytkin ajaessani kotiin huomasin saman tytön samoissa valkoisissa saapikkaissa mäkkärin edessä. Hiukan lähempänä kotiamme oli pari uutta tyttöä. Tai sitten he ovat olleet aina asiakkaan kanssa siihen aikaan kun minä palaan töistä. Tytöt näyttävät aika nuorilta, ja mieleni on monta kertaa tehnyt mieli palata viemään heille vaikka kuppi kuumaa, mutta en uskalla. Saattaisin nähdä tytöissä pelastettavia sieluja ja sotkeutuisin itseäni suurempiin ympyröihin.

Eräs ystäväni toimii projektissa, jossa prostituoiduille tarjotaan infoa mm.terveydenhuollosta ja jaetaan kondomeja; perimmäisenä tarkoituksena on pelastaa tytöt parittajien kynsistä. Suurin osa tytöistä kun on orjia. Ystäväni on tappouhkausten uhallakin iltaisin termospullon kanssa pahamaineisilla seuduilla, suojanaan vain kollega ja provinssin tunnuksin merkitty virka-auto.

Siunausta, naiset.

Ei kommentteja: