Vapaaehtoista hyvyyttä

Kuva ei liity mitenkään aiheeseen, onpahan vaan kertomassa tämän päivän säästä. Vaikka onkin sunnuntaina otettu.

Italia on vapaaehtoistyön, eli ONG-järjestöjen luvattu maa. (Organizzazione Non Governativa)
Usein vapaaehtoistyöllä paikataan hyvinvointivaltion puutetta; vanhusten, vammaisten ja köyhien elämä olisi todella vaikeaa ilman 'hyväntekeväisyyttä'.

Tämä on tietysti pohjoismaalaisen hyvinvointivaltion kasvatin silmissä amerikkalaista kapitalismia: rikkaat eivät maksa veroja, vaan laittavat rahansa veroja kiertääkseen(sic) hyväntekeväisyyskampanjoihin. Suurin osa ONG-järjestöistä ei tosin pyöri suinkaan rikkaiden anteliaisuuden ansiosta, vaan siksi, että niin moni tekee ilmaista vapaaehtoistyötä.

Joka viikonloppu voi kaupungin keskustassa nähdä yhden jos toisenkin kampanjateltan, jolla kerätään rahaa jonkun sairauden tutkimiseen . Tuntuu siltä, että italialainen lääketieteen tutkimuskin on kokonaan lahjoitusten varassa. Ainakin viimeaikaisen valtionbudjettikeskustelun perusteella valtiolta ei tunnu heruvan mainittavasti varoja muuhunkaan tutkimukseen, joten luultavasti nuo rahankeruu-kampanjat ovat tositarpeeseen.

Näin joulun alla rahankeruu vain kiihtyy. Joulun hyvä mieli on kai hyvä kannuste antaa hieman lisää almuja. Itse olen tiukasti pitäytynyt omassa politiikassani. Olen valinnut ne pari organisaatiota, joiden työstä oikeasti tiedän jotain, ja niille antamani vuosimaksu saa luvan riittää pitämään minut autuaiden joukossa. Jos se ei riitä, kärvistelenpähän sitten vähän kauemmin kiirastulessa, tai jos huonosti käy...helvetissä tavataan!


1 kommentti:

Rita kirjoitti...

Ihana kuva!

Minulle oli uutta lukea noista kampanjateltoista.

Hyväntekeväisyyskohteita on tuhottomasti. Pakkohan niistä on valita. Pitkin vuotta tulen antaneeksi oikealle ja vasemmalle. Tämä onkin hyvä postauksien aihe joulun lähestyessä. Eilen jo mietin että kannattaa alkaa vaihtaa ideoita blogilaisten kanssa ja muistuttaa vähäosaisten auttamisesta.