Gran turismo

Sono abbastanza cotta. Avevamo un ospite da restituire alla patria, e così ieri siamo partiti prima delle sei di mattina per Malpensa. Siamo arrivati a Milano in orario perfetto, l'ospite è partito e anche noi. (A proposito, la tangenziale di Milano costa adesso 2,10€. Se l'anno prossimo ci sarà un altro aumento del 5%, il pedaggio sarà 2,21€, perchè naturalmente un mezzo centesimo viene arrotondato. Se adesso tutti utilizzano circa 30 secondi in più per trovare quei 10 centesimi, chissà quanto ci metteranno per trovare quel centesimo.)

Mio marito nella sua grande saggezza aveva deciso di far diventare il nostro ritorno da Milano un viaggio turistico. Abbiamo girato in macchina ore e ore, e un paio di ore a piedi a Pavia. Bello, bellissimo. Abbiamo visto colline, pianura, tanti piccoli paesi lombardi e un tramonto mozzafiato. E Pavia.

Alcune foto nel keksinmurut.


Olen aika kuitti. Meidän piti palauttaa vieras kotimaahansa, joten eilen läksimme aamulla ennen kuutta kohti Malpensaa. Saavuimme Milanoon aivan sopivassa aikataulussa, vieras lähti ja me myös. (Milanon kehätie maksaa muuten nyt 2,10€. Jos ensi vuonna korotus on taas 5%, hinta on sitten 2,21€, koska puolikas sentti tietysti pyöristetään. Jos nyt kaikilla menee noin 30 sekuntia pitempään sitä kymmensenttistä etsiessä, mitenkähän pitkään menee sitten sen sentin kanssa.)

Mies suuressa viisaudessaan oli päättänyt muuttaa paluumme Milanosta turistimatkaksi. Kiertelimme autolla tuntitolkulla ja pari tuntia jalan Paviassa. Upeaa. Näimme kukkuloita, tasankoa, lukemattomia lombardialaiskyliä ja henkeäsalpaavan auringonlaskun. Ja Pavian.

Muutamia kuvia keksinmuruissa.

6 kommenttia:

Rita kirjoitti...

Vietin kerran päivän Paviassa. Kävin luostarissakin joka sijaitsee kauempana kaupungista. Muuten asuin sinä kesänä Milanossa. Kiva muistella postauksesi ansiosta :)

Tykkäsin edeltävästäkin tekstistäsi jonka kävin jo aikaisemmin lukemassa. Tunnen ajatuksiasi paljolti omikseni noissa kerjäämis- ja yritteliäisyysasioissa.

Leonoora kirjoitti...

Oli taas niin mukavaa lukea postauksiasi, kiitos!

Sari kirjoitti...

Paljon meiltä jäi näkemättä, Rita. Ei sitä mitään kaupunkia ehdi tietenkään päivässä näkemään, mutta täytyy sanoa että Pavia oli iloinen yllätys, kun en siitä aikaisemmin tiennyt paljon mitään.

Leonoora, minunhan tässä pitää kiittää! :)

Miss Pligaa kirjoitti...

Chapeau bas, hienoa että jaksat blogittaa kahdella kielellä - tiedän mitä homman takana on ! Vaikuttaa helpolta olan yli heitettynä, mutta siitä ei (ainakaan minulla) aina tule käännöstä vaan hieman erilainen teksti.

=)

Sari kirjoitti...

Juu, vähän vaatii tarkkavaisuutta.
Yritän olla sen verran käyttäjäystävällinen, että edes jonkilainen yhtäläisyys löytyisi tekstien välillä, vaikka sitten vähän väkisin. Mutta kyllä huomaa, kuinka eri tavalla sitä lauseita muodostaa kahdella eri kielellä!

Rita kirjoitti...

Maurelita ja Sari

Minun mielestäni ei tarvitse olla samanlainen teksti. Voi vaikka kirjotella samasta aiheesta eri postauksen niin saa itsellekin perspektiiviä. Nostan joka tapauksessa hattua teille molemmille. Chapeau ja cappello. Dodih, siinä huomannemme miten vaikeaa olisi alkaa kääntää sanomaansa. Sanoilla ei ole välttämättä sama tehtävä eri kielissä.