Viininkorjuukalkkunarulla

Rai:n ykkösellä on arkisin, keskipäivällä, suomalaista kokkisotaa (ja alkuperäistä englantilaista Ready, Steady, Cook!) vastaava kokkausohjelma La Prova Del Cuoco.
Ohjelma on italialaiseen tyyliin kolme kertaa pidempi, räikeämpi ja meluisampi kuin nuo toiset tuntemani versiot, eikä siitä ole varsinaisen kilpailun osalta paljoakaan iloa. Onneksi ohjelmassa kokataan ihan oikeastikin (20 minuutin räpellys ei mielestäni ole kokkaamista) ja siitä saattaa saada kivoja ideoita. Valitettavasti ohjelman nettisivut ovat aivan surkeat joten ohjelman reseptit kannattaa kirjoittaa ylös samalla kun ne siinä näkee; nettiversiot ovat useimmiten puutteellisia tai muuten kummia.
Joku päivä sitten näin ohimennen ohjelmassa jonkun tädin tekemässä kalkkunarullaa viinirypäle-kinkku-täytteellä ja onneksi katsoin ohjeen aika tarkkaan, netistä en sitä sitten millään enää löytänyt.
Tein siis tuon tuntemattoman tädin ohjetta mukaillen tätä kalkkunarullaa, jonka ristin viininkorjuukalkkunaksi, ilmeisistä syistä.

Ainekset:

kalkkunanrinta nahkoineen (itse en nahkaista rintaa tosin löytänyt), n. 800g-1kg
suolaa, salviaa, timjamia
sitruunankuorta raastettuna
n.300 g rypäleitä puolitettuina, kivettöminä
100 g parmankinkkua ohuina siivuina
pari rkl vehnäjauhoja
öljyä ja/tai voita ruskistamiseen
n. 1 dl hasselpähkinöitä rouheena(alkuperäisessä ohjeessa käytettiin manteleita, mutta sain kaverilta villihasseleita, joten käytän niitä, kiitti Bea)
reilu loraus valkoviiniä

puuvillalankaa sitomiseen ja leivinpaperia paistamiseen
Ja sitten toimeen:

1. Leikkaa kalkkunanrinta auki levyksi. Mausta yrteillä, suolalla ja sitruunankuorella. Levitä päälle noin puolet rypäleistä ja kinkun siivut. Rullaa.


2. Sido rulla puuvillalangalla. Hyvä nyrkkisääntö langanpituudelle on se, että kannattaa varata n. 7 kertaa reilu paistin pituus. Niin ei tarvitse häslätä lankarullan kanssa. Ja lanka pitää sitoa tiukalle.

3. Hiero rullan pintaan vielä yrttejä ja suolaa, jauhota. Ruskista voi-öljy seoksessa pähkinärouheen kera- Kun paisti on sopivan ruskea, lorauta pannulle viiniä ja anna sen höyrystyä.


4. Laita rulla uunivuokaan reilunkokoisen leivinpaperin päälle, kaada mukaan loput rypäleet ja sulje paperi paketiksi. Paista n. 200 °C, tunnin ajan. Anna paistin levätä, keitä sillä aikaa pakettiin muodostuneesta rypäleliemestä kokoon kastike. Poista kalkkunarullasta lanka, leikkaa siivuiksi.
Tarjoa riisin ja salaatin kera.
Ja viiniä kans.
Ja jälkkäriksi tätä: lohtuleivokset.

(En enää ikinä tee postausta kahdesta reseptistä samana päivänä.
Tää on toki kivaa mutta...arg. Annoskuvasta tuli ihan kökkö, kun oli jo aika kiire syömään!)


Ei kommentteja: