Dekadance

10-vuotiaat on mukavia epeleitä. Eilen sain oppilailtani läksiäisiksi laulun, jossa mainittiin jokainen luokan oppilas, ja minäkin ( di ingelese è la mitica Sari). Jotta muistaisin heidät.
Sanoinkin eiliselle aikuisopiskelijaryhmälle, että vähin mitä odotan heiltäkin nyt on laulu. Ei tässä mitään materialisteja olla, joten runoutta mulle vaan eikä lahjoja!
(Olen kyllä vähän kateellinen kolleegalle joka sai eräältäkin oppilaaltaan todella kauniin artesaani-kaulakorun. Mutta se oppilas olikin nainen. Enemmistö omista opiskelijoistani on miehiä, eikä heille tule edes mieleen lahjoa minua. Nyyf.)


Vaalituloksesta huolimatta tai sen ansiosta ei ole satanut tulisia kiviä eikä taivas ole pudonnut niskaan. Vettä kyllä on tullut, ja sitten taas aurinkoa. Tämä kevät on taas niitä, että pääsee päivittelemään miten kummallista säätä pitää. Paitsi että kai vaihteleva sää on ihan normaalia keväällä.

Eilen söin kyllä parasta kebabbia. Vihdoinkin olemme onnistuneet seulomaan Modenan kebab-paikoista sen, jonka tuote on täydellinen: liha on maukasta ja tuoretta kuten myös salaattiainekset; leipä on sopivan rapea ulkoa ja pehmeä sisältä; kastike just sopivan tulinen niin, että huulet vähän kärsii.
Ei siitä pääse mihinkään, kyllä kebabin väsää parhaiten turkkilainen. Paitsi että nyt en kyllä voi paikkaa mainostaa, kun en edes tiedä mikä sen nimi on. Se on keskustassa, linja-autoaseman liepeillä, siellä missä on aika tihentymä ulkomailta tulleita. Niinkuin parhaat etniset noutopaikat aina.

Näistä höpinöistä kai huomaa, että tänään olen vapaalla iltapäivään asti, enkä viitsi tehdä oikein mitään saatikka kirjoittaa jotain kiinnostavaa. Jotta silleen.

3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Jos eksyn Modenaan niin saat saattaa minut sinne henk.kohtaisesti... kuulun turkkilaisen kannattajiin, täällä ei ole tiedossani mailla eikä halmeilla kunnon kebabia (saatan olla väärässä kun harvoin joudun kaupunginmuurin ulkopuolelle, täällä turkkilaisia viimeksi noin 1480AD).

Pescarassa söimme varsin kelvollista kreikkalaisten kebabia, se oli oikeastaan varsin samanlaista kuin turkkilainen döner kebab, mutta samankaltaisuudesta turkkilaisten kanssa ei ole kohteliasta muistuttaa, joten siis pidimme mölyt mahassamme.

Sari kirjoitti...

Sassuolossa kebabia saa jopa marketin valmisruokaosastolta.
Vaikka siellä kyllä saa marketista suhsiakin... on ne niin edellä siellä.
(Käyn usein siellä ruokaostoksilla töistä tullessa, on "eksoottista" käydä välillä muussa kuin lähikaupassa!)

Petja Jäppinen kirjoitti...

Katselin muutama päivä sitten varsin mielenkiintoista kiinteistöä Modenan ja Bolognan välimaista, mutta oli vähän väärällä puolella... ja 300 000 liian kallis...

Mutta olen taas alkanut lämmetä ajatukselle että voisi ehkä elättää itsensä joskus siten ettei tarvi asua täällä pohjoisessa ja Italia tai Katalonia voisivat sitten olla ne paikat.