Jussin päivää vaan


"La vita o la si scrive o la si vive", sanoi Pirandellokin. ( Siis joko kirjoitetaan tai eletään)
Ei ehdi polkkaamaan, kun on tekemistä. Lähinnä töiden tekemistä.

Vuosisadan sateet loppuivat toistaiseksi ja on taas lämmin niinkuin tähän vuodenaikaan kuuluukin.
Niinpä on tehtävä joitakin hankintoja, joita ei sadekauden jatkuessa tullut tehtyä. Esim. parvekkeelle olisi vihdoinkin viriteltävä jonkinlainen markiisi, muuten lämpötila huoneistossa kohoaa iltapäivällä yli hikinormien. Olisi hankittava hyttysmyrkkyjä, kun itikkaäidit laumoittain pääsevät vihdoin veren makuun. Tottakai muutossa olen jemmannut ne tehokkaat karkottimet jonnekin nyssyköiden syvyyksiin...äh. Jos en vahingossa niitä löydä, on pakko ostaa uusia. Viime yönä sain ennätysmäärän poukamia, ja heräsinkin niiden vuoksi. Kissa luuli, että olen hereillä antaakseni ruokaa (kello olikin jo kolme) ja pakkohan se oli nousta tarjoilemaan, kun kissaa ei hyttyset kiusaa ja kelloa on sille myöskin turha osoitella, joten teeskentelin, että ihan häntää varten olin silmäni aukaissut.

Kuu möllötti keltaisena ja vieno kukkien tuoksu(en tiedä mikä kukka yöllä tuoksuu) yhyttäytyi hyttyssuihkeen parfyymiin, jonka intensiteetti kyllä karkoittaa muutkin kuin hyttyset: olin huomaavinani, että mies alkoi nukkua jokseenkin levottomasti palattuani sänkyyn. Tai sitten hän näki unta suklaakakusta, joka on edelleen pakkasessa. Synttärini olivat ja menivät, mutten ole ehtinyt edes kakkuani syödä! Kynttilät puhalsin ruokatauolla, mutta kakkua en suostunut haukkaamaan viidessä minuutissa. Joten kun olen saanut markiisit viriteltyä ja pyykit pestyä, otan ISON annoksen suklaajäätelökakkua ja aloitan lahjakirjojen ja -elokuvien kera nautiskelun.Lahja tämäkin.


Edit.Hyttyskarkottimet olivat siellä missä niiden pitikin olla: tiskipöydän alla korissa. Kerrankin olen osoittanut järjestelmällisyyttä. Piti vain muistaa olleensa järjestelmällinen. Heh.


3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut. Hiljaista pitää kun puolet tuntemastani blogosfääristä on viettämässä jussia. Itse en ole kerinnyt menoon mukaan, mikä tahansa perjantaista alkava juhlinta tuottaa ongelmia sttuneesta syystä ja muutenkin olen vanhakantainen siitä että Juhannusta pitäisi viettää jussinpäivänä eikä minä tahansa lähettyville sattuvana perjantaina, pah, virkaintoiset protestantit ;)

Leonoora kirjoitti...

Onnentoivotukset minulta myös!
Olen ollut maaseudulla ilman nettiyhteyksiä, joten nyt on taas blogi-lukemista yllin kyllin.
Käki kukkuu vielä, kielot ja suopursut lopettelevat kukintaansa, mutta niityt, niityt kukkivat monivärisinä! Järvien ja lampien vedet ovat vielä viirrrkistävän kylmiä!

Samaa mieltä tuosta Utopiaksi otsikoidusta tekstistäsi.

Poikani vietti toisenlaisen juhannuksen siellä, Milanossa mm. museoita kierrellen.
Ihmetteli miten suuria tauluja Rubens myös oli maalannut.
Ei ollut eksynyt metro-matkoillakaan, vaikka oli ensi kertaa kaupungissa. Jotkin musiikkifestaritkin oli käynyt siellä kokemassa.

Sari kirjoitti...

Kiitos kiitos.