Koulu -TVesittää

Tällä viikolla pääsi taas alkuun vuotuinen opetusohjelma-sarja Grande Fratello. Aikaisempina vuosina ohjelma on sivistänyt ihmisiä lähinnä mediauskottavuuden ja itsensä naurettavaksi tekemisen jalossa tieteessä ja siinä sivussa nuorten aikuisten seksuaalisen elämän ongelmakohtiin pureutuen tuonut railakasta sukupuolivalistusta koteihin.

Tänä vuonna ohjelman tavoitteena on laajentaa ops:iaan (opetussuunnitelmaansa) yhteiskunnallisempaan suuntaan.
Talon ekologisuus kasvattaa italialaisista kierrättäjiä, jotka eivät enää juo vettään pullosta ja ostavat pesuaineetkin uudestikäytettäviin pulloihin. Uima-allas on talossa nähdäkseni sitä varten, että kilpailijat pesevät vaatteensa ekologisesti uimalla riisuutumatta, ja viikkotehtäviksi on uskoakseni tulossa mm. tuulivoimalan rakentaminen, vetyauton suunnitteleminen ja jääkarhujen pelastaminen.

Eikä tässä vielä kaikki!
Myös suvaitsevaisuuskasvatus on tärkeä teema tämän vuoden ohjelmassa. Käärmenainen opettaa sirkuksessa työtään tekevien tasa-arvoisuutta ja inhottavien ja pelottavien kotieläinten hoitoa; makedonialainen rom opettaa viimeinkin uskomaan, ettei kaikki mustalaiset varasta jatkuvasti (kunnes tuottajat leikkimielisesti piilottavat talon pöytähopeat pojan matkalaukkuun) ja sokea opettaa suvaitsemaan ei-näkeviä, jotka ikiperinteen vastaisesti eivät tuo huonoa onnea (kun vain laitetaan kaikki sormet ristiin ja sylkäistään olan yli).

Mutta vaikein tehtävä tällä suvaitsemiskasvatuksen mutkaisella uralla on se, että taloon on laitettu asumaan myös La Tettona*. (Tytöllä on kai ristimänimikin, mutta sitä ei kukaan voi muistaa suurten rintarauhasten vuoksi) Kuinka hyväksyä lähimmäinen, jonka ryntäät "parantavat flunssankin". Onko myös hän ihminen?

Jään kiinnolla odottelemaan, miten mullistavia vaikutuksia opetusohjelmalla tulee olemaan.

* italiankielessä -ona/-one päätteellä on suurentava vaikutus, aivan kuten -ina/-ino päätteellä pienennetään vrt. ragazzina - tyttönen
Tetta = tissi

6 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Oi jumankeuta, taas menee hyvä italian kielen ja kulttuurin opetusohjelma sivusuun, kun näissä kirotuissa kanavapaketeissa ei ole saatavilla lainkaan Berlusconin kanavia!!! Mikä harmi, mikä pettymys!!!

Voi pahus. Nyt ei ihastu.

Sari kirjoitti...

Ei kun kirjoittamaan RAI:lle postia: Halutaan Grande Fratello, mehàn ne lupamaksutkin maksetaan!
(jos maksetaan)

Katja kirjoitti...

Ostaako ne Coopista ne täyttöpullot? Tänä vuonna on jäänyt GF pahasti laiminlyötyä, kun yleensä olen edes tsekannut että paljonko IKEAn mööpeleitä onnistun tunnistamaan. Housea vaan katsellaan, Ballaròta ja Annozeroa, ja Sulttaani X-Factorya, laulumiehiä kun on :)

Sari kirjoitti...

Höm, täytyy tunnustaa, että olen yhtä tietämätön GF:n suhteen; mullakin taisi mennä enemmän tuonne X-factorin suuntaan maanantai-illan töllötinkokemus.Olen muuten ihan suomalaisen telkkarin lumoissa, kun on käytössä se tvkaista.

Mekin on keräilty koko sarja coopin pulloja; pesuaineet on mielestäni ihan ookoo.

-S- kirjoitti...

Heippa Sari, mikä TVkaista sulla on käytössä, että näet suomen tv-kanavia? TVFinlandko??? Mä haluaisin kovasti nähdä jotain suomalaista satelliittin kautta...onko se mahdollista? Vastausta odotellen kaimasi ;)
ps.ihana blogi sulla näin pikapikaa selattuna :D

Sari kirjoitti...

Hei, Sari ;)
Käytän tvkaista.fi nettipalvelua, josta olen postannutkin joskus:

mainoskatko