Kuluttajan arkipäivää (sulkumerkeillä)

Onneksi otin kuvan kun lilja kukki. Nyt sen nuput kärsii kuumassa keittiössä.

En oikein pidä kaupoissa juoksentelusta silloin kun on pakko. Tänään päätin käydä lähimarketissa (joka on oikeastaan kauppakeskus) melkein huvikseni, piti ostaa vain yksi osa keittiön tippuilevaan hanaan. Yhdistin näin huvin (aamukävelyn) ja hyödyn (mahdollisuuden korjata kuumavesihana).
Kaupassa oli tarjousaltaita, joista sai ostaa kaikenlaista kodin tavaraa 50 sentin, euron, kahden euron tai kolmen euron hintaan. Tyypilliseen tapaan suurin osa rihkamasta ei ollut edes sen 50 sentin arvoista, mutta joukossa oli juuri sellaisia pieniä, hyödyllisiä juttuja, joita ei tule koskaan ostettua. Kuten korkki avattuun pulloon (tungen aina viininjämä-pulloon sen oman korkin)(käytän jämät ruokiin) tai mehupillejä. Jostain syystä juomat maistuu paremmalta pillillä.

Riehaannuin ostamaan myös seuraavat ihanuudet:
Nuo lasiset kupposet ovat läpimitaltaan vain n. 10 senttiä. Niihin mahtuu näppärästi pienet määrät...jotain. Mikä tärkeintä: sitruunapuserrin-kansi on söpö! Ja nuo kätevät...niin miksi noita nyt sitten kutsuisi...alkupala-lusikat? Soijakastike-syömäpuikkotelineet? Niin niitä aion nyt kuitenkin käyttää. Alkupaloille just sopivat mutta myös ihan nappiin puikoille telineeksi ynnä soija- tai muuta dippikastiketta varten.

Jännitysmomentti oli pankkiautomaatilla käynti. Sen oli nimittäin joku räjäyttänyt. En mennyt lähelle tutkimaan tuhoa, siellä oli jo ihan tarpeeksi ihmisiä. Viime aikoina sattuu aina jotain pientä merkillistä kun menen kauppaan. Viime viikolla oli pikkupoika pissillä sisäänkäynnin edessä sementtisen kukkapätikän takana ja (luultavasti) isä istui muina miehinä selkä poikaan päin penkillä. Erään toisen kerran kärrytelineen oli vallannut ampiaiset. Samalla kerralla jäi myymälävaras kiinni sillä kassalla, johon olin jonottamassa ja jouduin vaihtamaan jonoa ja odottamaan uudestaan. Varas oli ladannut kasseihinsa vaatteita ja lukijassa* näkyi yli 100 euroa vähemmän kuin oikea summa olisi ollut. Varkaan (nuori tyttö) selitys kuulosti aika horjuvalta, jotain kaverista, jonka kanssa hän oli ostoksia tehnyt ja lukijasta joka ei toiminut. Täytyy kyllä sanoa, että vaikka oli aika itsestäänselvää, että tyttö jäi silkasta näpistyksestä kiinni, vartija ja kassa toimivat erittäin sivistyneesti eivätkä tehneet asiasta suurta numeroa. Vartijakin oli siviilivaatteissa, luulen että vain me samassa jonossa olleet tajusimme mitä tapahtui.

Nyt on keittiön kuumavesihana kuitenkin tiputon. Ja tämä kuluttaja onnellinen. Ja nyt tämä voisi vaikka tehdä drinksun mehusta ja... mehusta ja juoda sen pillillä.

* olen joskus kirjoittanut lukijoista, joita ei taideta suomalaisissa marketeissa käyttää. Ostokset piipataan kaukosäätimen näköiseen viivakoodinlukijaan josta kassa katsoo ostokset suoraan. Vain satunnaisesti ostokset pitää laittaa hihnalle jolloin tarkistetaan onko kuluttaja lukenut kaikki tavarat.

P.S. Ei liity asiaan, mutta...
Olemme useasti naureskelleet näille "mestariteoksille" : Cake Wrecks
Nyt tytär löysi toisen kakkusivun, joka jättää myös sanattomaksi...: Cake Art

Ei kommentteja: