Ministeri

 Cécile Kyenge Kashetu

 Naimisissa ja kahden tyttären äiti, syntynyt Kombovessa Kongon Demokraattisessa Tasavallassa, nykyisin Italian kansalainen. Toimii silmälääkärinä.

Luottamustoimet:
  • Kansainvälinen yhteistyö ja Integraatio-Forumin puheenjohtaja Modenassa
  • Modenan kunnanvaltuutettu, sosiaalivaliokunnan jäsen
  • Puolueensa (PD) maahanmuuttopolitiikan lääninvastaava.
  • Vuodesta 2010  "Primo Marzo"-verkoston kansallinen tiedottaja; verkosto pyrkii edistämään maahanmuuttajien oikeuksia ja ihmisoikeuksia
Cécile Kyenge on tällä hetkellä yhteistyössä eri järjestöjen ja yhdistysten kanssa kansallisissa kansalaisoikeus-kampanjoissa. Hän kirjoittaa Combonifem- ja Corriere Immigrazione-lehtiin. Hän on edistänyt ja koordinoi AFIA erikoislääkäreiden koulutus-hanketta Kongossa yhteistyössä Lubumbashin yliopiston kanssa.

  •  Ensimmäinen afrikkalaissyntyinen parlamentin jäsen
  •  Juuri valitun hallituksen integraatioministeri


Muuten ministereissä ei ole paljon hurrattavaa.

2 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Sari,

hyvä että edes kongolainen ministeri. Jo oli aikakin, teillähän on vaikka kuinka paljon afrikkalaisia siellä! Myös paperittomia. Lehdissäkin on ollut juttuja.

En tajua miten Berlusconi pääsi taas hallitukseen puolueensa kans. Taitaa olla niin että ne jotka äänestivät olivat vähän pihalla.

Muistatko mikä oli äänestysoprosentti?

Täällä ei mitään ihmeellistä, julmetun kylmä ja raaka kevät jatkuu.

साड़ी kirjoitti...

Joka päivä tapahtuu tämän maan politiikassa niin paljon, ettei perässä ehdi. Berlusconin suosiosta pitäisi kirjoittaa kokonainen postaus, kun jaksaisi.

Blogilla on identiteettikriisi ja vaihdoin ulkoasua. Katsotaan miltä tämä tuntuu.