lorem ipsum

Ensiksi pitäisi kai päivitellä säätä: Italian ympäriajo (polkupyörillä) keskeytyi, kun satoi lunta ja lapissa oli 30 astetta toukokuussa. Kaikki on siis mahdollista. Täällä seudulla on ollut harvinaisen vaihtelevaa kevätsäätä, joka ei oikeastaan harmita yhtään kun ei vielä lomasta ole tietoakaan. Ei tässä parinkymmenen asteen lämmössä ole mitään vikaa, eikä siinäkään että joka toinen päivä sataa. Nyt tosin on tulossa lämmintä, varmaan joku helleaalto lapista.

Kaikenlaista touhua tässä on siis ollut. Töitä ja juhlintaa, siivousurakoita ja illallisia. Nyt lepuuttelen taas jalkaa, joka muljahti ilkeästi pari viikkoa sitten ja nyt taas vihoittelee. Kaikki jankuttaa että se on murtunut, mutta ei se kipeä ole ollut viikkoon. Paitsi nyt taas. Kai siinä sitten joku murtuma saattaisi olla, jalkateräkin on taas vähän sinertävä. Tietokoneestakin nyrjähti kovalevy, joka oikeastaan antoi mainion tilaisuuden kevätsiivoukseen. Nyt on tiedostot minimissä, ei ole turhaa kamaa uudenuutukaisella levyllä. Vaikka ottaa se päähän, että kovalevy hävisi tasan kuukausi vakuutuksen voimassaolon umpeutumisen jälkeen. Ihan voisi epäillä, että tahallaan teki.

Kodissakin olen tehnyt kevätsiivousta. Keittiö sai uuden kaapin, joka tulikin tarpeeseen. Nyt on kipot ja kupit ojennuksessa ja turhat kärrättynä roskiin. Ei kirpaissut kummemmin, koska ne epämääräiset muovikipot jotka heitin pois oli alunperinkin lahjoituksina saatuja anteliailta tutuilta tänne muuttaessa (lue:  jonkun turhia kippoja kaappien periltä).
Vaatteiden kanssa taistelin tänään. Päätin kylmästi lahjoittaa pois ne vaatteet, jotka ei kaappiin mahdu. Ei sekään kirpaissut, varsinkin kun ne turhat on tietysti miehen vaatteita.

Uusi keittiön kaappi on muuten kissalle sopiva tarkkailuasema. Ainakin jonkun mielestä.
Saapasmaa on muuten aika kaoottisessa tilassa, joka toinen päivä päivitellään jonkun kanssa miten huonosti asiat on, ja monet sanoo "sinä sentään voit pahimmassa tapauksessa muuttaa takaisin Suomeen". En ole sitä vakavissani harkinnut, mutta ymmärrän miksi monet niin sanoo. Kukaan ei tiedä mitä tuleman pitää mutta se on aika varmaa että mitään kivaa se tuleva ei taida olla.

Joten kannattaa pitää ainakin kotipesä puhtaana. Se on vähintä mitä voi tehdä.

2 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Sari,

unohdin että Italian ympäriajokin on. Meillä isäntä kilpa-ajaa lähinnä ittensä kans parikymmentä kilsaa päivässä, sellasilla muinaisilla kilpapyörillä niinku oranssi Crescent oli. On sillä myös sitä kevyempi Peugeot.

Saan kuulla siltä luentoja sen tai tämän kilpapyöräilijän kaaresta. Ja parvekkeen ja tuulikaapin lattialla on jatkuvasti öljyläikkiä ja ne pirut ovat mustia.

Minä lähden nyt vesijumppaan, ei ole niin tolkuttoman kuuma kun oli eilen. En muuten muista ikinä Suomessa nähneeni hellettä enkä niin tolkutonta ukkosta kuin täällä on ollut. Siis ikinä.

Grassinassa oli just tämmönen keli vuonna 1986. Juhannus tulee pian, en ole jaksanut siivota. Helle vie järjen päästä.

Sari kirjoitti...

Täällä on tosiaankin hellettä luvassa vast aensi viikolla. (Siis lasken helteeksi yli 30 asteen lämpimät)